25 juni 2008

RÖKEN HAR NÅTT SVERIGE

"Røyken har nådd Sverige", var rubriken på norska meteorologiska institutets webbplats, den 13 juni detta år.

Två dagar tidigare, den 11 juni, hade norska stortinget röstat igenom en lag som tillåter sodomitiska "äktenskap".

På bloggen "Antigayretorik" kommenterades mitt tidigare inlägg om "Röksignaler över Oslo" med en sarkasm om att jag skulle börjat "känna brandrök" redan då, några veckor tidigare, när svensk tv rapporterade om den förestående omröstningen.

Bloggaren visste inte hur rätt han hade, då vi nu läser att en enorm skogsbrand rasade i Norge samtidigt som omröstningen, och att brandröken spred sig till Sverige och ända ner till Danmark, och även kunde ses från rymden.

Nog är detta tecken, och en skrift på väggen, för dem som kan se. Sådant här sker inte, två gånger efter varandra, och det ena som bekräftelse på det andra, efter att en profetisk uttydning meddelats.

Sverige har fått sina varningar nu, och vi har mindre tillgodo av Guds långmodighet, än vad Norge har. Något kommer att ske med det här landet, redan före den slutliga domens dag, när/om detta fortsätter.
...

Varför flyr vi då inte, när vi tror så här. Så frågades det ju. Svaret denna gång är att det är inte vi som behöver fly.


Röken nådde alltså också Danmark. "Stor skovbrand i Norge lugter i Thy." Detta var den 12 juni. Ja, var det inte så orden löd? "Låt varna er, Norge och Norden!"

När jag läser lite mer på norska sajter visar det sig att skogsbranden var en av de värsta i norsk historia. Några rubriker (och lägg märke till datumen):

"Skogbrann blusser opp" - NRK, 9. jun 2008

"En katastrofe" - Aftenposten, 11. jun 2008

"Synlig fra verdensrommet. Brannen på Sørlandet er synlig fra verdensrommet." - TV2, 11 jun. 2008

"Dette er en ekstremsituasjon" - "Tirsdag ettermiddag brøt det ut skogbrann i Mykland i Froland kommune i Aust-Agder." - iBergen.no, 11. jun 2008

"RØYKSKY: Mange mil unna, her fra Vågsbygd i Kristiansand, kunne røyskyen fra skogbrannen i Froland ses onsdag kveld. Satellittbilder fra verdensrommet viser ..." - Fædrelandsvennen, 11. jun 2008

"Brannen sprer seg med opptil 200 meter i sekundet" - Dagbladet.no, 11. jun 2008

"Kan ta 90 år før skogen er tilbake" - Aftenposten, 12. jun 2008

"Største skogbrann siden krigen" - Fædrelandsvennen, 12. jun 2008

"Største skogbrannen i Norge i moderne tid, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap." - Netavisen, 13 jun. 2008

Förstörelsen påminner om den stora stormen i Sverige i samband med rättegångarna mot Åke Green, då enorma skogsvärden gick förlorade. Skogen, den är ju våra länders basnäring. Ganska kännetecknande då, när detta brinner och går upp i rök, då folken frestar sin Herre, som gett dem allt.

Precis samtidigt pågick sodomi-omröstningen i Norge:

"En fantastisk dag" - Asker og Bærums Budstikke, 11. jun 2008

"Full jubel for ny ekteskapslov" - TV 2 Nyheter, 11. jun 2008

"Den mest fundamentale lovendringen i Stortingets historie." - NRK, 11. jun 2008

Samband? Ja, om man inte ser sådana samband, då ser man inga samband alls. Den mest fundamentala lagändringen i det moderna Norges historia, och på samma dag flammar den värsta skogsbranden i Norges moderna historia upp!
...

Det som fattas nu i Norge är att den norske kungen skall skriva under lagen, innan den stadfästs och blir gällande.

De bränder vi nämnt om, som drabbat Norge dessa dagar, skall inte ses som en dom, utan som varningar. När Gud tar bort sitt skydd över en nation kan sådant ske. När domen kommer, då blir det något helt annat.

Men vad skall hända med norske kungen, om han skriver på?

"800 e-poster til kongen. E-postaksjon ber kongen sette foten ned mot ny ekteskapslov" - Vårt Land, 19 juni 2008
___


Så, för att sammanfatta:

Den 18 maj sänder SVT Rapport ett inslag om den kommande omröstningen i norska stortinget om ny äktenskapslag för homofiler i Norge. I samma program, omedelbart efter, rapporterar man om en stor brand i norska huvudstaden, med illavarslande rök som kan ses över hela staden.

Dagen därefter skriver jag ett inlägg i min gästbok och i min blogg och visar på att det finns ett samband mellan dessa händelser, och att röken över Oslo skall uppfattas som en varningssignal, för Norge, och hela Norden.

Några veckor senare kommer dagen då omröstningen skall ske, och lagen röstas alltså igenom. Vad händer då? Jo, strax innan har en ny brand brutit ut, ca 20 mil sydväst om Oslo, som man först tror sig ha fått kontroll över. Men samma dag som omröstningen sker, visar det sig att elden nu sprider sig okontrollerat.

Det talas om katastrof i tidningarna. Röken stiger upp som en tung sky och blir samma dag (ja, samma dag som omröstningen) synlig i Kristiansand i sydligaste Norge, många mil från platsen. Så när kristiansandsborna tittar i riktning mot Oslo, den dagen, ser de en tung röksky ligga över horisonten.

Dagen därefter känner man brandlukten ända nere i Danmark. Sedan rapporteras det att elden också kan ses ifrån satelliter, i rymden, och den 13 juni driver röken in över Sverige. (Och jo, jag kände röklukten, här på västkusten, någon av de dagarna. Om det var den ifrån Norge vet jag inte, men det är troligt.)

Denna skogsbrand, visade det sig alltså, var den värsta i Norge sedan andra världskriget. Skadorna på skogen är av samma kännbara omfattning som när den overkliga stormen drabbade Sverige för några år sedan.

Sambandet mellan sodomi och eld är klart framställt i Skriften.


Ser du nu skriften på väggen, Belsassar?

"Mene mene tekel, ditt rikes dagar är räknade". (Daniel kap. 5)

Låt varna er, svenska och nordiska makthavare.
___

Inga kommentarer: