07 december 2005

FÖRSÖK INTE, VI HAR LÄST RAPPORTEN

Massmediernas sätt att presentera Säporapporten (se tidigare inlägg och nedan) om hetsbrotten i Sverige är rent ut sagt oärlig. Trots att Säpo i rapporten tydligt säger ifrån att man inte kan vara säker på att det verkligen skett någon ökning av hatbrotten mot homofiler, så rapporterar medierna det ändå på det viset.

Säpochefen själv Klas B är inte mycket bättre han. I ett tv-inslag medgav han att den utbasunerade "ökningen" av hatbrott troligen beror på nya mätmetoder och ökad anmälningsbenägenhet, men fortsatte bara med att dessa brott ändå är så allvarliga att de inte får tolereras.

Man kunde förstås tycka att nedslagna äldre kvinnor, gängvåldtagna unga flickor i tusental, och misshandlade och skrämda skolbarn (som inte får försvara sig eftersom de då är rasister), borde upplevas som ett större problem, eftersom antalen i de fallen uppgår till mångdubbelt fler än i homobrottsligheten, påstådd eller verklig.
Men där har vi tydligen missat något i regeringslogiken. Det gör naturligtvis mycket mer ont i en homofil som får höra att han är en cancersvulst, än vad det gör i en normal flicka som blir våldtagen 10 ggr på en kväll, eller i en gammal dams spräckta skalle.

Dessutom är det ju mycket enklare för polisen att angripa dem som står för den förra kriminaliteten (påstådd eller verklig) eftersom de är få och små, än den senare, som med importerad maffia alltmer behärskar samhället.

Varför, för övrigt, tar inte Säpos rapport om "brottslighet kopplad till rikets inre säkerhet" upp den växande maffiaverksamheten i Sverige?
Antagligen för att den redan är större än vad Säpo skulle mäkta med. Man väljer i stället att pyssla med populistiska småsaker, saker de får beröm av pressen och regeringen för.
...

Läs: http://www.sakerhetspolisen.se/Publikationer/2005_4.pdf
___

Inga kommentarer: