03 februari 2005

OM ORÄTTFÄRDIGHET PÅ DOMARSÄTET

"Ytterligare såg jag under solen att på domarsätet rådde orättfärdighet, och på rättfärdighetens säte orättfärdighet." (Pred. 3:16)

VI LÄSER väldigt ofta nuförtiden om mördare som kommer undan straff pga att de anses ha varit "psykiskt störda" vid tiden för morden. Jag undrar om inte Adolf Hitler hade kunnat komma undan straff på det viset också, om han levt idag och gjort vad han gjorde och överlämnat sig till t.ex den underbart humana svenska rättvisan. För visst måste han ha varit "störd", något så otroligt störd dessutom.

För övrigt kan väl knappast någon helt frisk människa ge sig till att mörda en medmänniska? Är inte ALLA mördare på något sätt psykiskt störda? Kanske måste man då avskaffa all bestraffning, eftersom all kriminalitet ju bottnar i någon "störning" där inne.

Ve Sverige, som dömer de rättfärdiga och frikänner de orättfärdiga. Skall då Gud själv behöva stiga ned och skipa rättvisa i det här landet, som han gjorde med Sodom och Gomorra?
___

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kommer att skriva tills jag får ett svar!!
Varför censurerar du inlägg? Varför ligger de positiva inläggen kvar längre en 1 vecka? Har du inga svar att komma med? Är det klubben för inbördes beundran? Hur kommer det sig att ni fundmentalister är såna homfobier? Vi lever faktiskt år 2005! Allas lika värde, gäller inte det för er? De mest onda finns i sekter som denna, varför? Det finns ingen tolerans för människans mångfald hos er. Ni är fega som inte tar egna beslut utan överlåter allt till Gud och Bibeln!