16 maj 2007

TACK, CARL BILDT!


Åklagare ska syna Bildts blogg

"Polisanmälan mot Carl Bildts blogg har nu lämnats till åklagare", skriver TT idag, onsdag 16 maj. Bakgrunden är debattinlägg i Bildts blogg, i vilka skribenter gjort utfall mot palestinier, vilket av en vänsterbloggare polisanmäldes för hets mot folkgrupp. Stockholmspolisen har nu lämnat ärendet vidare till åklagarkammaren i Stockholm. Där ska en åklagare avgöra om en förundersökning ska startas.

"Bildts blogg inte JK:s bord", skriver Ekot.
– Det här en fråga att pröva för polis och åklagare eftersom bloggen inte, som vi bedömer det, är skyddad av grundlagen, säger Göran Lambertz.
Ekots artikel (Ljudklipp finns)

Svd och Expressen skriver också idag.

Det har också skrivits om Carl Bildts blogg tidigare i SVD och i tidningen Riksdag och Departement:

Ska Bildt bli av med sin dator?

Riksdagens tidning sätter press på Bildt
...


Salig kommentar till detta:

Att frågan hamnade hos JK följer samma gång som i mitt fall. Där lämnade polisen frågan till JK, som på samma sätt som nu återlämnade ärendet eftersom hemsidor och bloggar saknar det grundlagsskydd som tidningar har och då är det inte JKs sak. Så nu blir det en åklagarkammare i Stockholm som får avgöra om vi har likhet inför lagen i Sverige.

Jag tycker givetvis inte att Carl Bildt skall åtalas för något som en annan person skrivit, lika lite som i mitt eget fall. Men samtidigt vore det bra om saken fick prövas ytterligare, nu med en mycket större "fisk" i nätet. Målet är givetvis att "BBS-lagen" skall bort eller skrivas om, och chansen till det har som jag förstår det ökat något enormt nu.

Man kan inte annat än luta sig tillbaka något och tacka för utvecklingen. Halleluja! Sker allt detta för att jag skall slippa hamna i fängelse? Ur min synvinkel ser det så ut, och känns så. Det kan ju liksom inte utvecklas bättre.

Det skulle inte förvåna mig om Carl Bildt faktiskt låtit bli att rensa bloggen med flit, helt enkelt därför att också han, i likhet med många andra, vill ha bort den orättvisa lagen.

"Jubel i Sions hyddor."
____

Inga kommentarer: