08 september 2007

FÖRFÖRELSEN

"Mamma, tant Götblad säger att de elaka dagisbarnen får sparka de snälla barnen. Det är bara de som har skära overaller som ingen får bråka med. Mamma, jag vill ha en skär overall!"


Bakgrund

Länspolismästaren i Stockholm Carin Götblad anser att hatbrott är så viktiga att bekämpa att hon öppet medger att andra brott kan läggas, och läggs, åt sidan av polisen:

"Enligt Götblad ska polisen prioritera anmälningar som kommer in om misshandel av till exempel homosexuella om det kan misstänkas att ett hatbrott ligger bakom. Hon går så långt som att säga att andra anmälningar om misshandel som når larmcentralen kan få vänta. Vi ska vara där ute. Misshandel av hatbrottskaraktär ska få förtur anser jag.
Är inte det oschysst mot andra personer som utsätts för misshandel?
- Särskilda grupper kan vara särskilt sårbara. Hatbrott är allvarligare än andra fall av misshandel, anser jag, säger Carin Götblad."
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16451563.asp

Smaka på orden igen:

"Andra anmälningar om misshandel som når larmcentralen kan få vänta."

Hörde du det, farmor, morfar? Det kommer kanske ingen polis och hjälper dig om du blir överfallen. Eller dig, lillasyster och lillebror. Ni får klara er själva.

Uppenbart tjänstefel? Korruption? Redo för lapplisejobb? Ja, i en normal värld hade hon varit det, om ens i en sådan ställning. Skulle man ens vilja se henne på dagis? Trappstädning låter lämpligast, men även där är väl risken att bara vissa trappor blir städade.
...

Där ser man. Allt vad jag skrivit i tidigare inlägg om hatbrott var fullständigt mitt i prick, trots att jag trodde jag överdrev något ibland. Homofilfjäsket har uppenbarligen inga gränser. Det kommer att sluta med att det blir fritt fram för homogäng att våldta främlingar på gatorna i Stockholm, eller tilltvinga sig sex med dem, utan att polisen ingriper.

Anmäla en homo för våldtäkt? Det är ju hatbrott. Då åker du in, din hetsare.

Problemet har dock uppmärksammats, och det är bra (för min del [se tidigare inlägg]) att det skett just under sommaren:

Goda viljans triumf

”Hatbrott” ett hot mot demokratin

”Hatbrottet” leder till åsiktspolis

Lag på villovägar

Värderingar inget för polisen

...

Sedan kom ängeln som talade med mig fram och sade till mig: "Lyft upp dina ögon och se vad det är som där kommer fram."
Och jag frågade: "Vad är det?" Han svarade: "Det är en sädesskäppa som kommer fram." Ytterligare sade han: "Så är det beställt med dem i hela landet."
Jag fick då se hur en rund skiva av bly lyfte sig; och nu syntes där en kvinna som satt i skäppan.
Därefter sade han: "Detta är Ogudaktigheten." Och så stötte han henne åter ned i skäppan och slog igen blylocket över dess öppning. (Sak.5:5-8)
___

Inga kommentarer: