10 juli 2007

78 % AV HATBROTTEN I STOCKHOLM FRÄMLINGSFIENTLIGA

"78 procent av hatbrotten som anmäldes mellan 13 februari och 9 maj i år var främlingsfientliga, säger Pia Sjunnegård-Dahlbom, operativ chef för Citypolisen. Polisen har under våren kartlagt hatbrotten i Stockholm City. Vid 72 polisanmälningar ansåg anmälaren att det fanns rasistiska, främlingsfientliga eller homofobiska motiv bakom brottet. Vanligaste typen av anmälda hatbrott var misshandel."

72 anmälda påstådda eller upplevda hatbrott på ca 3 månader i Stockholm. Det blir mindre än ett per dag. Det skall väl fyra heltidspoliser klara av får vi hoppas. Annars får tant Götblad kalla in fler.

Av dessa 72 var 78 % främlingsfientliga. Dvs ca 4/5-delar. Hatbrotten mot homos var således 1/5 av 72 = ca 15 st. På 3 månader. Och av dessa är största delen verbal-attentat eller klotter-attacker, annars hade vi fått höra mycket, mycket mer om det.

Är det rätt att dessa fåtal brott, påstådda eller verkliga, skall få ta upp så oproportionerligt mycket av polisens resurser, när den totala brottsligheten i landet bara ökar, särskilt våldsbrotten, och när storstadskärnorna numera kontrolleras av utländska brottssyndikat?

Det är en väldigt svår fråga att svara på, måste jag säga som svensk och politiskt korrekt. Jag menar, en homofil som blir ledsen är ju nästan en världskatastrof, och vad spelar då 14 våldtagna tjejer i buskarna utanför mitt fönster för roll?
___

Inga kommentarer: